Романо Тхем

Протест грађана ромске националности испред Градске куће у Нишу. Становници насеља Црвена Звезда незадовољни због обуставе испоруке електричне енергије и превисоких рачуна који су, како кажу, за њих скројени по индустријској мери.

У данашњој емисији са представницима румунског и ромског Националног савета разговарамо о проблему у насељу Овча, где грађани румунске националности такође протестују, против изградње станова за Роме у њиховом комшилуку. Гости наше емисије су Марчел Драган и Витомир Михајловић.

„Министарство и Влада недопустиво одуговлачили са радном верзијом закона о о Старом сајмишту, а онда су све изменили, каже Веран Матић, члан Kомисије која је припремила нацрт закона. Закон је према најавама требало да буде већ изгласан, а због кашњења у законодавству, касни и изградња мемориијалног центра који ће сведочити о страдањима Срба, Јевреја и Рома током Другог светског рата.

Управа града Лесковца реконструише путеве у ромским насељима Сат мала и Подворце. Средства су обезбеђена из међународних донаторских фондова.

Емисију воде Лутвија Антић и Бранко Ђурић.

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво