Новости дана

Председник Србије Александар Вучић обишао је радове на обнови Ургентног центра Клиничког центра Србије и изградњи новог Центра за "Икс" нозз, један од најсавременијих медицинских апарата. У изградњу Центра за Икс нож и набавку опреме уложено је 800 милиона динара.

Кина не признаје самопроглашену независност Косова и Метохије, изјавио је, гостујући  у нашој емисији „Седмица" кинески амбасадор у Србији Ли Манчанг. Према његовим речима, Кина прихвата свако решење које постигну Београд и Приштина. На бројним путним пројектима који се тренутно реализују кроз Србију, ангажовани су кинеске компаније. Гостујући у нашој емисији „Седмица", кинески амбасадор Ли Манчанг је рекао да су инвестиције Кине у Србију достигле три милијарде евра и да даље расту. Навео је да је, колико је њему познато, десетак компанија заинтересовано за РТБ Бор, међу којима је и једна кинеска фирма.

Директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић саопштио је поводом 19. годишњице убиства српских жетелаца у Старом Грацком, да је тај злочин неизбрисива мрља на образу међународне заједнице, пред чијим очима су невини људи масакрирани, али и свих оних који су помогли да починиоци до данас не буду кажњени. Он је од представника Приштине затражио да прекину заверу ћутања о злочинима такозване ОВК и других криминално- терористичких група на Космету

Руска војска оборила је два неидентификована дрона који су се кретали ка ваздушној бази Хмејмим у Сирији. У тим нападима није било жртава ни штете, а база  функционише нормално.

У чачанском селу Прислоници биће одржано финално вече 31. Сабора фрулаша. Познати фрулаш Бора Дугић одржаће вечерас мини концерт и добити награду КРАЉ ФРУЛЕ.
Директан пренос је на нашем програму од 20 до 22 часа.

Данас се играју још две утакмице првог кола фудбалске Супер лиге. Радник ће у 19 часова у Сурдулици играти са Партизаном. Сат касније, Раднички у Нишу, угостиће Пролетер.

На снази је наранџасти метео-аларм за подручја Срема, Баната, Бачке, Београда, Западне  и југозападне Србије, Шумадије и Поморавља. Републички хидрометеоролошки завод упозорава на обилне падавине увече и током ноћи, са јаком грмљавином, олујним ветром и градом. У источној и југоисточној Србији на снази је жути метео-аларм.

Уредник и водитељ Мирослав Војводић.

Уредник вести Небојша Николић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи