Новости дана

Председник Александар Вучић и председник египатског парламента Али Абдел Ел Ахмед разговарали су о односима две земље, ситуацији у региону и глобалним питањима.Вучић је истакао да је Египат искрени пријатељ Србије и српског народа и нагласио да је неопходно радити на интензивирању сарадње на свим нивоима, нарочито на јачању економских односа. Нада се да ће Египат и даље уважавати интересе Србије у међународним организацијама. Гост из Египта истиче да економска сарадња не прати политичке односе и додаје да та земља има добре градјевинске компаније које раде широм света. Нада се да ће ускоро бити присутне и на српском тржишту. Председник египатског парламента разговарао је јутрос и са председницом Народне Скупштине Мајом Гојковић, а потом се обратио и посланицима.

Разговори у Бриселу су били тешки, али морамо бити свесни последица евентуалног непостизања договора, поручио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић. Он је за РТС рекао да, шта год да у преговорима добијемо, биће више од онога што имамо сада. Никоме, указује Ђурић, ни председнику ни влади не пада на памет да прихвата нешто што не би задовољило интересе Србије и Срба у покрајини. Према његовим речима, Србија куца на сва врата како би добила подршку за најбоље решење.

У Турској је укинуто ванредно стање уведено пре две године после покушаја државног удара. До сада је продужавано на три месеца. Одлука је донета неколико недеља пошто је председник Реџеп Тајип Ердоган освојио нови председнички мандат, са много већим овлашћењима. У протекле две године више десетина хиљада људи различитих професија је ухапшено или отпуштено с посла.

Одбор извршних директора Међународног монетарног фонда одобрио је Србији нови програм сарадње за период од 30 месеци, који је саветодавног карактера и не предвиђа коришћење финансијских средстава, саопштила је Народна банка Србије. Нови програм сарадње, уз подршку Инструмента за координацију представља континуитет са стендбај аранжманом из предострожности, који је Србија успешно завршила у фебруару ове године.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ирена Јеловац

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи