Новости дана

У Бриселу је одржана још једна рунда дијалога Београда и Приштине. Шефица европске дипломатије Федерика Могерини најпре се одвојено састала са делегацијама Београда и Приштине, а потом је уследио трилатерални састанак Могеринијеве са председником Александром Вучићем и Хашимом Тачијем. Тај састанак је трајао неуобичајено кратко. Председник Вучић оценио је да су данашњи разговори били веома сложени и да је договорено да се они наставе како би се тражио заједнички именитељ компромисног решења, као и да се сачува мир и стабилност у односима Београда и Приштине.

Влада Србије расписала је тендер за избор стратешког инвеститора за Рударско топионичарски басен Бор. Влада тражи стратешког партнера који докапитализацијом од 350 милиона америчких долара може постати власник удела у РТБ-у. Заинтересовани стратешки патнери могу да се јаве до 20-ог августа. Интересовање је до сада показало 11 компанија из Русије, Кине, Канаде, Турске и Казахстана.

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је да се са руским председником Владимиром Путином на самиту у Хелсинкију добро слагао и да ће "уследити велики резултати". Два дана после сусрета, Трамп је на Твитеру написао да су се многима допале његове изјаве на прес конференцији. Он је јуче покушао да смири критичаре у Америци, који су му замерили што Путина није позвао на одговорност због мешања у америчке изборе пре две године. Трамп је објаснио да се "погрешно изразио" на заједничкој конференцији у Хелсинкију.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ненад Селаковић




Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво