Новости дана

Председник Александар Вучић борави у Паризу на позив председника Француске Емануела Макрона. Током радне посете, Вучић и Макрон разговараће о  билатералним односима , нарочито економској сарадњи, о евроинтеграцијама Србије, ситуацији у региону и дијалогу између Београда и Приштине.Стручњаци оцењују да је Француска важно тржиште за нашу земљу, али и све значајнији инвеститор, на седмом месту по улагањима. У Србији послује више од 100 француских компанија. Заинтересоване су за саобраћај, енергетику, екологију али све више и за прехрамбену индустрију.

Дан после историјског самита Русије и Америке у Финској, кључни чланови Конгреса, и демократе и републикнци оштро критикују Трампове изјаве називајући их срамотним. Истовремено, Путин је у интервјуу руској телевизији рекао да су  разговори с Трампом били садржајнији него што је очекивао и да протекли  у партнерској атмосфери.

Влада Србије обезбедила је 400 милиона динара за локалне самоуправе које су претрпеле штете у поплавама у мају и јуну ове године. Реч је о општинама у којима је била проглашена ванредна ситуација и у којима је потребно хитно обновити оштећене школе и болнице. За обнову комуналне инфраструктуре, мостова, путева другог реда и санацију клизишта на појединим путним правцима обезбеђено је милијарду 650 милиона и 500 хиљада динара.

Српска православна црква и подворје Руске цркве у Београду обележавају стогодишњицу смрти царске породице Романов. Патријарх Иринеј служио је литургију у руској Цркви на Ташмајдану.

Фудбалери Црвене звезде играће реванш утакмицу првог кола квалификација за Лигу шампиона против летонског Спартакса. Меч на стадиону Рајко Митић почиње у 20 часова и 30 минута.

Уредник и водитељ емисије - Наташа Ракетић

Уредник вести - Ненад Селаковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи