Новости дана

Председник Србије Александар Вучић изразио је наду да ћемо, и поред изјава појединих некадашњих бошњачких ратних вођа, успети да сачувамо мир, стабилност и да ће свим грађанима, без обзира на националну припадност, будућност бити мир, а не сукоби и ратови. Вучић је, након разговара са председником Републике Српске Милорадом Додиком у Београду, рекао да му је саговорник пренео забринутост. Навео је како је са Додиком, са којим је имао садржајне разговоре о свим облицима сарадње Србије и Републике Српске, разговарао пре свега о инфраструктурним питањима повезивања Србије и Српске, Србије и Босне и Херцеговине. Вучић је такође истакао да не хаје много за изјаве Албанаца са југа Србије, али да га брине опсесија Приштине севером Kосова. Истакао је како је важно да се пронађе решење. Милорад Додик је поновио да је Српска опредељена за мир, али да неће дозволити нападе. Претње Насера Орића само ојачавају уверење да Република Српска мора да се брани свим расположивим средствима, истакао је Додик.

Самит америчког и руског председника Доналда Трампа и Владимира Путина, биће одржан сутра у финској Председничкој палати у Хелсинкију. Лидери две супер силе имају много тема за разговор - ситуација на Блиском истоку, пре свега Сирија, али и улога Ирана, затим Украјина, а ту су и западне санкције Русији уведене након анексије Kрима, као и наводно руско мешање у америчке изборе. У Хелсинкију ће разговарати и шефови дипломатије две земље - Сергеј Лавров и Мајк Помпео.

Спортска хала у Мионици, најмодернија у Западној Србији, отворена је после 25 година. Укупна површина хале је две хиљаде 900 метара квадратних, а максимални капацитет је око две хиљаде 800 људи. Вредност радова је око 113 милиона динара, од чега је Министарство омладине и спорта обезбедило 44 милиона динара, а остатак општина Мионица. Председник Александар Вучић, који је присуствовао отварању најавио је нова улагања и нове инвестиције, како би се инвеститори довели у сваки део Србије.

Променљиво време са доста падавина смањило је понуду а подигло цене домаћег сезонског воћа и поврћа. Цене су се највише мењале на пијацама, док су нешто уздржанији били велики трговински ланци који се и сами баве пољопривредном производњом или се том робом снабдевају из увоза. Познаваоци прилика на нашем тржишту за сада не очекују поскупљење хлеба.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Небојша Николић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи