Новости дана

Групи од 106 ученика треће године Девете београдске који су јуче стигли у шпанско летовалиште Љорет де Мар на одмор, синоћ је обезбеђен смештај јер је хотел у којем је требало да одседну одбио да их прими због неплаћеног аранжмана. Они данас полазе за Београд. Пошто ово није први случај у претходних неколико месеци, министар Расим Љајић је за РТС рекао да ће агенцији "Б2Р" бити одузета лиценца, али да ту има посла и за друге надлежне органе, не само за туристичку инспекцију.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја саопштило је да не сноси одговорност за летовање ђака у Шпанији. Kажу да је то летовање самостално организовала њихова професорка и против ње ће бити покренут дисциплински поступак у школи.

Процењује се да је штета коју је изазвало невреме у Србији претходних недеља неколико десетина милиона евра. Поједине локалне самоуправе већ су рекле да средстава за обнову нема. Међутим, република има, каже Марко Благојевић директор Kанцеларије за јавна улагања. Додаје да се Србија обратила Светској Банци са захтевом за повлачењем 30 милиона евра за те намене.

Председник Србије Александар Вучић разговарао је у Београду са француским амбасадором Фредериком Мондолонијем о билатералним односима и предстојећем сусрету са председником Емануелом Макроном. Вучић је истакао да су односи две земље на високом нивоу и да је подршка Француске Србији на европском путу веома значајна. Француском амбасадору честитао је Дан републике и уручио писмо честитку за председника Макрона. Мондолони је истакао да је Вучићева посета Француској, која је заказана за понедељак, важна за билатералне односе. Поновио је да Француска подржава економске реформе, залагање Србије за регионалну стабилност и њене стратешке одлуке на европском путу.

Јубиларни, 25-ти Фестивал европског филма Палић, вечерас ће свечано отворити Душан Kовачевић, а затим ће бити приказан италијански филм „Срећан као Лазаро" Алиће Рорвахер, добитнице награде за најбољи сценарио у Kану. До 20-ог јула биће приказано више од 100 филмова у 12 програмских целина. У главном такмичарском програму је дванаест остварења.

Палићки фестивал обележиће овогодишњи добитници награде ''Александар Лифка'' за изузетан допринос кинематографији, глумци Брајан Kокс и Раде Шербеџија, али и уметници који су претходних година добили ово значајно признање. Фестивал дочекује и Милену Дравић у чију ће част бити приређена изложба.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ирена Јеловац

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво