Српски на српском

"Тако су протицали дани мирно, нечујно, тромо, док се једног дана не поремети равнотежа друштвене хармоније": Они не знају шта значи компромитовати се! Они не препознању Доситеја ни на слици! Они не разумеју Нушићево “Сумњиво лице”! Нису се снашли ни с Дучићем! Усталасало се наше мртво море!

Сад кад су сви о малој матури рекли шта су имали, хоћу и ја да кажем ко се ту све компромитовао. Прво, намерно сам почео као Домановић, а то сам могао и да прећутим, ионако нико не би препознао његово "Мртво море". Тако су се компромитовали сви они који су нагрдили децу због незнања а сами нису знали да је реченица из теста о компромитовању узета из те његове приповетке.

Даље, компромитовале су се једне дневне новине у којима је писало како деца нису разумела дијалог између Милутина и Жике из "Сумњивог лица", јер новинари појма немају да се тај њихов Милутин код Нушића зове газда Миладин. Школску лектиру не познајемо, децу учимо да не употребљавају стране речи, а онда их сачекамо на малој матури и цап! Ту сте, мале незналице, компромитујете наш образовни систем, а не знате ни шта то значи! Брука једна!

Глумац: Феђа Стојановић

Аутор и водитељ: Мирјана Блажић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво