Таласање - Шетња

Светска здравствена организација прогласила је неумерено играње видео игрица болешћу зависности. Ради се о поремећају, који карактерише, пре свега, давање приоритета игри над осталим сегментима живота. У Јужној Кореји, где је зависност од интернета постала велики проблем, 2011. године, отворена је прва болница за одвикавање од интернета и видео-игрица. Каква је ситуација код нас? Колико је зависника од видео игрица? Како им помоћи? Коме да се обрате за лечење? Наш гост је прим. др Ивица Младеновић, специјалиста психијатрије у Институту за ментално здравље.

Београд је од 16. јула домаћин Европског такмичења најбољих ученичких компанија. Очекује се долазак око 500 гостију из читаве Европе, а у такмичарском делу учествује 39 тимова. Са Светланом Кисић Зајченко, председницом Управног одбора Достигнућа младих, организатором такмичења, разговара Зорка Ђукановић.

Почетак лета донео нам је мање Сунца, више кише, бујичне потоке и поплаве. У Лондону, одвано није било толико сунчаних дана у низу, док је у Јапану много људи угрожено поплавама. О променама климе, говори наш гост доцент Физичког факултета др Владимир Ђурђевић, климатолог.

Бројни европски бициклистички туроператори у своје руте обавезно уврсте и Србију. Кроз нашу земљу пролази Дунавска бициклистичка рута, која носи ознаку Еуро Вело 6. Постоји још бициклистичких траса. О рекреативном туризму разговарамо са Љиљаном Черовић из Туристичке организације Србије.

Атмосферу првог дана Еxит фестивала преноси Катарина Епштајн, која се налази на Петроварадинској тврђави.

Аутор и водитељ: Тања Зељковић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи