Спортски споменар

Гост 321. Спортског споменара је атлетичар др Драган Животић. Вишеструки је државни првак и рекордер Југославије и Балкана у тркама на 800 и штафети 4x100 метара. У Сплиту 1979. је деоницу од 800 метара претрчао за минут, 45 секунди и 20 стотинки, поставивши рекорд Медитеранских игара који је надмашен тек после 34 године. Како у емисији каже, само је због своје младалачке лудости тада пропустио прилику да постави и светски рекорд. Каријеру је завршио на прагу тридесетих због повреде Ахилове тетиве. Посветио се науци, а последњих шест година је декан Факултета за менаџмент у спорту Алфа универзитета у Београду.

У емисији ће између осталог говорити: због чега му је прослављени Фрањо Михалић током читаве каријере био тренер, иако је имао понуде и других стручњака да раде са њим? О занимљивостима током припрема у Кенији. Како се определио да му главна дисциплина буде трка на 800, а не на 1500 метара, за коју је такође имао одличне предиспозиције? Да ли је одређивао тактику за трке? Шта из своје такмичарске каријере и искуства стеченог у спорту преноси студентима? Због чега мисли да је атлетика спорт за одабране?

Аутор Мирослав Нешић.

Радио Београд 1 од 16 до 17 часова.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи