Недељом за село

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић уручио је у Суботици првих десет уговора пољопривредницима који су испунили услове да добију средства ИПАРД-а за набавку механизације.  Министар је оценио да је то велики дан за српску пољопривреду, али је и подсетио да ће сви који су добили уговоре бити под контролом. Пољопривредници који су прошли конкурс кажу да процедура није превише захтевна, посебно ако се ангажују агенције.

Министарство пољопривреде расписало је конкурс за младе пољопривреднике који као носиоци породичног газдинства нису уписани у Регистар пре 1. јануара 2017. године, а имају између 18 и 40 година. Максималан износ подстицаја је милион и по динара, а конкурс је отворен до 15. августа.

Протекле недеље настављена је жетва која је била прекинута због кише. Стручњаци кажу да су приноси и квалитет пшенице која се скида после падавина значајно смањени. Једино решење за проклијалу пшеницу је да се што пре пожање и досуши.

Неповољне временске прилике смањиле су ове године и  род и квалитет воћа, тврде произвођачи.

Уредник и водитељ Даворка Тешић  

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво