Доживети стоту

Какав је положај старије популације у Западно-бачком округу и како је Дом за старе и пензионере у Апатину постао добро место за живот људима трећег доба? Ово суботње издање емисије "Доживети стоту" биће реализовано уживо из апатинског Дома за старе и пензионере. Наш домаћин, директорка те установе, Слађана Шушњар са сарадницима говориће о лепотама и тешкоћама живљења старијих особа.

Дом за старе и пензионере у Апатину једина је установа за смештај старијих лица у овом делу Војводине која је од Министарства за рад и социјлану политику добила лиценцу за рад. Захваљујући Међународном (ИПА) пројекту у овом дому до краја године биће отворен и Центар за дневни боравак старијих особа са деменцијом.

О значају активног старења у очувању менталног и физичког здравља у познијим годинама говориће социјална радница Жарка Црнобрња. О међугенерацијској солидарности и сарадњи представника општине Апатин и о томе како волонтери и малишани из вртића помажу корисницима Дома за старе сазнаћемо више од  в. д. секретара Црвеног крста Владана Караџића и директорке Предшколске установе "Пчелице" Биљане Мандић.

О здравственој заштити старије популације  говориће главна медицинска сестра Славица Цвијић, а кориснице Ева Дробина и Стојанка Допуђа поделиће са нама искуства о животу у Дому за старе и пензионере у Апатину.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 9:05.  

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво