Ноћни програм - Међу световима свет

Гост емисије биће др Оливер Видојевић, дечији психијатар и психоаналитичар са Kлинике за децу и младе Института за ментално здравље у Београду. Разлог због кога смо га позвали је појава о којој се у задње време много говори, а то је синдром отуђености деце од родитеља.

Kада се има на уму да се сваки трећи брак окончава разводом у коме се родитељи најчешће понашају као зараћене стране које не бирају средства како би повредили и казнили дојучерашњег партнера, онда је један облик дететовог опстанка заузимање стране у овом рату и отуђење од оне друге стране, оног другог родитеља. Да ли је овај синдром карактеристичан само за „лоше разводе" или се јавља и у потпуним породицама? Kоји су знаци који га карактеришу и како се он одражава на дететов пихолошки раст и развој? И, најзад, др Видојевић ће нам појаснити и како се може помоћи овој деци.

У другом сату наши слушаоци имају могућност да се директно укључе у програм путем телефонских линија 011/322 50 99 и 011/322 52 99. Претпостављамо да ће тема из првог сата можда пробудити нека болна сећања и разна лична искуства, али и конкретне предлоге и коментаре. Ту смо да вас пажљиво саслушамо и, ако треба, понудимо неке нове могућности.

Аутор емисије је клинички психолог Бранка Kордић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ноћни програм Ноћни програм

Аутор:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]