Новости дана

Србија данас у Луксембургу, на Међувладиној конференцији отвара још два поглавља у преговорима са Европском унијом - поглавље 33 о финансијским и буџетским одредбама и поглавље 13 о рибарству. Нашу делегацију предводи министарка за евроинтеграције Јадранка Јоксимовић. С два нова поглавља, имаћемо 14 отворених поглавља од којих су два привремено затворена.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган прогласио је победу у првом кругу на председничким изборима, што му омогућава да наредних пет година влада без икаквих ограничења. Изборна коалиција Народни савез коју чине владајућа Странка правде и развоја и мала Партија националног покрета, освојиле су већину у парламенту.

Главни председнички кандидат опозиције Мухарем Инџе признао је пораз, али је изборе описао као "нефер" и упозорио да земља улази у "опасан режим" владавине једног човека.
Ердоган је освојио 52,5 одсто гласова, а кандидат Републиканске народне странке 31 проценат подршке бирача.

Сједињене Америчке Државе забраниле су улазак у земљу Хавијеру Солани, бившем генералном секретару НАТО-а и некадашњем шпанском министру спољних послова, након што је путовао у Иран, једну од земаља коју је амерички председник Доналд Трамп ставио на своју "црну листу". Солани, који је требало да одржи говор у Институту Брукингс у Вашингтону, одбијена је америчка виза електронским системом ауторизације "због посете непријатељској држави", пише шпански лист "Паис".

У Рачи почиње изградња погона за прикупљање и пласман меда. Фабрика ће се простирати на површини од 1 500 квадарата, о коштаће око 800 хиљада евра. Свечаности је присуствовала и премијерка Ана Брнабић.

Погон је намењен пчеларима из целе Србије, као место где ће се прикупољати, строго контролисати и паковати мед за домаће и инострано тржиште.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредник вести Марица Сердар.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво