Новости дана

На позив шефице европске дипломатије Федерике Могерини, у Бриселу се на новој рунди дијалога Београда и Приштине састају председник Србије Александар Вучић и Хашим Тачи. Према најавама из Европске уније, они ће разговарати о свеобухватној нормализацији односа и размотриће постојеће споразуме. Разговори би требало да почну око 14 часова и 30 минута. Најпре ће бити одржани билатерални разговори са Могеринијевом, а потом и трилатерални састанак.

У Бриселу и ванредни састанак дела чланица Европске уније посвећен проналажењу европског решења за избегличко питање. Са председником Европске комисије Жан-Kлодом Јункером састаће се лидери седам држава. Они ће разговарати о илегалној миграцији, јачању "Даблинског споразума" и улози Фронтекса. Састанку ће присуствовати немачка канцеларка Ангела Меркел, као и шефови држава и влада Италије, Француске, Шпаније, Грчке, Бугарске, и Аустрије.

У Турској се одржавају ванредни председнички и парламентарни избори. Право гласа има 56 милиона грађана. То су први избори, који се одржавају у ванредном стању, уведеном у тој земљи после покушаја државног удара, у јулу 2016-те године. У трци за председника је шест кандидата, а главни фаворит је актуелни шеф државе Реџеп Тајип Ердоган, који је безмало 16 година побеђивао на свим изборима на којима је учествовао.

Београдска филхармонија организује нови музички "Пикник под звездама", код београдског Ушћа, вечерас у 20 часова и 30 минута. На истој локацији као и прошле године, у новобеоградском блоку 13, Филхармонија поново поклања концерт на отвореном и припрема аудио-визуелни спектакл - ХА-ДЕ Одисеју.

ФИФА је покренула истрагу против швајцарских репрезентативаца, Гранита Џаке и Џердана Шаћирија због провокативне прославе голова против Србије, али и против Фудбалског савеза Србије због увредљивих и политичких порука српских навијача. Прелиминарна истрага отворена је и против селектора Србије Младена Kрстајића због како се наводи, његових изјава после меча.
На Мундијалу у Русији, у 14 часова играју Енглеска и Панама. У 17 часова састаће се Јапан и Сенегал, а у 20 часова Пољска и Kолумбија.

Новак Ђоковић играће у финалу тениског турнира у лондонском Kвинсу против Хрвата Марина Чилића. Меч почиње у 15 часова и 30 минута. Ђоковићу је то прво финале после паузе због повреде.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара