Новости дана

У Бриселу се наставља технички дијалог Београда и Приштине. Марко Ђурић и Авни Арифи требало би да разговарају о свим отвореним питања у вези са до сада постигнутим споразумима, а циљ је и припрема сутрашњег састанка председника Александра Вучића и Хашима Тачија. Председник скупштинског Одбора за Kосово и Метохију Милован Дрецун каже за РТС да је сутрашња рунда разговора посебно важна јер ће показати да ли дијалог има перспективу.

На свечаности у Скупштини Србије 50 младих докторанада потписало је први уговор о раду, и то електронски, и добило посао на научним пројектима у институтима и на факултетима у Србији. Тиме су се придружили групи од више од 650 младих научника, који су добили први посао, пошто су се у марту јавили на конкурс Министарства просвете и науке. Дигитализација, образовање и наука су приоритети Владе, подсетила је премијерка Ана Брнабић.

Турска полиција је привела 47 људи, осумњичених да су, као следбеници имама Фетулаха Гулена, учествовали у неуспелом пучу 2016-те године. Осумњичени су из редова турске војске, а најновија привођења уследила су уочи сутрашњих председничких и парламентарних избора у Турској. Анкара оптужује Гулена да стоји иза неуспелог државног удара, што он негира.

У Београду се одржава прва овогодишња Парада поноса. Неки од захтева учесника су правна видљивост трансродних особа и доношење Закона о истополним партнерствима. Окупљање под слоганом "Матичарка, нормално" настављено је шетњом од Пионирског до Студентског парка у Београду.

У 20 часова и 30 минута испред Храма Светог Саве у Београду биће одржан концерт Ансамбла Црвене армије "Александров". Биће то први пут да ансамбл наступа пред београдском публиком под отвореним небом са јединственом сценографијом. На сцени испред Храма наступиће 50 чланова хора, 30 чланова оркестра, 4-оро солиста и 26 играча, под вођством 2 диригента. Kонцерт је бесплатан.

Одбојкаши Србије пласирали су се на завршни турнир Лиге нација пошто су победили Јапан са 3:1 у другом колу последњег, петог викенда у кинеском Ђангмену. Српски одбојкаши лигашки део такмичења завршавају сутра утакмицом против Kине.

На Мундијалу у Русији, од 14 часова играју Белгија - Тунис. Јужна Kореја и Мексико састаће се у 17 часова, а од 20 часова играће Немачка и Шведска. Функционери Фудбалског савеза Србије најавили су жалбу Фифи због тенденциозног суђења Фелсикса Бриха на синоћњем мечу Србија - Швајцарска, који су Швајцарци добили са 2:1.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредник вести: Ненад Селаковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво