Забавник

На првим фудбалским утакмицама играним у Британији, по правилима сличним данашњим, није било судија зато што се веровало да један џентлмен никада не би намерно направио прекршај или би могао да вара. У то време сваки тим имао је свог посредника којем је могао да се жали. Међутим, џентлмени су све чешће показивали своје друго лице, прекиди због расправа и спорних ситуација били су све дужи и крајем 19. века утакмице су почеле да воде судије, а двојица посредника постали су линијски делиоци правде.

Био једном један младић. По занимању је био зидар, али се по нечему разликовао од осталих својих колега. Док је радио на скелама, певао је забављајући себе и своје другове. Имао је изврстан глас посебне боје и било је право задовољство стати под његову скелу и слушати га. Једнога дана, један музички продуцент, шетајући се, чуо је глас са високе грађевине. Пронашао је власника гласа, наговорио га да искористи шансу и....тако се родио Дел Шенон.

Kо је био у Риму, а није као Грегори Пек у филму "Празник у Риму" ставио руку у "Уста истине", као да и није био у вечном граду. Kо јесте, можда је поновио штос из филма када је Одри Хепберн вриснула, или су чувена уста другачије пресудила. Идемо у Рим.

Уредник и водитељ - Мирјана Блажић

Радио Београд 1, недеља у 17:05

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво