Новости дана

У дводневну посету Београду стигао је Румен Радев, председник Бугарске, земље која за неколико дана завршава шестомесечно председавање Европској унији. После разговора са председником Александром Вучићем изјавио је да Србија може да рачуна на подршку Бугарске на европском путу.

У Бриселу сутра почиње нова рунда дијалога Београда и Приштине. Прва два дана разговараће се на техничком нивоу, а у недељу ће за преговарачки сто сести председник Александар Вучић и Хашим Тачи. Вучић каже да је Србија спремна да разговара о компромисима, али не и да прихвати било какве притиске. На преговоре у Брисел сутра путује директор канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић. Он је за РТС изјавио како не очекује много од тих преговора, али да би Београд желео да буде речи о Заједници српских општина.

У Панчеву је постављен камен темељац за фабрику електричних и хибридних погона компаније ZF Fridrih- shafen. Немачка фирма ће уложити 160 милиона евра у нову фабрику, која ће, очекује се, запослити више од хиљаду људи.

Амерички министар одбране Џејмс Матис изјавио је да ће Пентагон помоћи у смештању миграната који буду приведени за време илегалног преласка америчко-мексичке границе. Матис је рекао да ће Пентагон учинити све што Министарство за унутрашњу безбедност буде навело као потребно. Председник Доналд Трамп потписао је јуче извршну уредбу којом се мигрантским породицама које илегално пређу јужну америчку границу омогућава да остану заједно док чекају завршетак имиграционог поступка.

Низом концерата, у Београду ће бити обележен Светски дан музике. Уметнички ансамбл Министарства одбране "Станислав Бинички" припрема гала оперско вече у Свечаној сали Дома Војске. Уметничко удружење "АrtLink" одржаће камерни концерт на отвореном, у Легату Петра Лубарде на Дедињу. Симфонијски оркестар Радио телевизије Србије, предвођен маестром Бојаном Суђићем, затвориће јубиларну сезону прославе осам деценија постојања концертом из циклуса "Ватромет" у Комбанк дворани.

Уредник и водитељ - Слободан Петровић

Уредник вести - Небојша Николић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво