Новости дана

Председник Александар Вучић разговарао је са Ивицом Вркићем, специјалним изасалником председнице Хрватске и градоначелником Осијека о наставку тражења несталих и погинулих. После разговора, Вучић је рекао да је решавање питања несталих најважније цивилизацијско и хуманитарно питање за Србе и Хрвате и да државни органи Србије чине све ради проналажења несталих и расветљавања њихових судбина. Вучић је упутио поздраве председници Колинди Грабар-Китаровић, уз жеље да Србија и Хрватска у будућности реше отворена питања и позвао је да у најскорије време посети Србију.

На сваких 113 људи у свету, један човек је присилно расељен, а сваког минута 20 особа је приморано да напусти дом. На ту статистику подсећамо се сваког 20-ог јуна, на Светски дан избеглица. Статус избеглица у Србији има нешто више од 27 хиљада људи. Владимир Цуцић, комесар за избеглице, каже да ће ових дана у нове домове бити усељено две хиљаде људи, који су током сукоба на простору бивше Југославије морали да напусте домове.

Сједињене Америчке Државе повлаче се из Савета Уједињених нација за људска права. Одлуку је појаснила амбасадорка те земље при Уједињеним нацијама Ники Хејли. Каже да је Савет "организација која није вредна свог имена". Она је још прошле године запретила да ће се САД повући из тог тела, а као разлог је навела да тај савет има предрасуде према Израелу.

Шеф УН за људска права Зеид Раад ел Хусеин изразио је запрепашћење због одлуке САД, наводећи да би Вашингтон требало да појача своје ангажовање с обзиром на раширеност кршења људских права у свету. ЕУ и Британија су разочаране одлуком САД, Израел је поздравља.

Више од 71.000 осмака данас је решавало последњи, комбиновани тест у окриву мале матуре. Коначни резултати испита биће саопштени 28. јуна, а упис у средње школе биће 9-ог и 10-ог јула.

Уредник и водитељ - Слободан Петровић

Уредник вести - Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара