Ухвати дан

06:30 Догодило се на данашњи дан, 07:00 Вести, 07:05 Добро јутро децо, 08:00 Вести, 08:05 Српски на српском, 08:15 Гост јутра 08:50 Каменчићи у ципели

Из садржаја емисије издвајамо:

Осим сунчанице, берачима малина не прете озбиљне повреде на раду. У неким другим сезонским пословима неопходан је већи опрез, понекад чак и заштитна опрема. Лекари посебно упозоравају оне који зарађују брањем вишања и трешања као и дрвосече којима креће сезона у шуми. Темом заштите сезонских радника бавио се колега Предраг Стојковић.

До краја августа треба да буду расписани избори за избор националних савета националних мањина. Крајњи рок за одржавање избора је 4. новембар, када ће припадници националних мањина бирати 21 национални савет. Више детаља чућемо од Гордане Нешовић.

Општина Сокобања данас прославља свој дан. Тај дан обележава се свечаном седницом Скупштине општине Сокобања коју прати културно-уметнички програм и друге пригодне манифестације. Какав је програм обележавања дана Општине и каква је посећеност те бање разговарамо са директором Туристичке организације Сокобања, Љубинком Миленковићем.

У Београду у недељу почиње 18. међународни фестивал „Дани оргуља - Диес Органорум". О том фестивалу разговарамо са представником организатора, Дамјаном Његић. 

Поводом Светског дана музике, Етнографски музеј у Београду организује концерт посвећен традиционалним инструментима. О томе шта су дудук, гоч и двогрле свирале разговарамо са кустосом Етнографског музеја, Мирославом Митровићем. 

Са вама - Марко Милојевић. 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво