Спортски споменар

Гост 318. емисије је веслач и веслачки тренер Србољуб-Срба Саратлић. Неколико пута је био државни првак, а највећи успех је остварио освајањем бронзане медаље на Медитеранским играма. Док је био тренер новосадског Данубиуса 41 веслач сениор и 64 јуниора су освајали титуле државног првака, њих 27-оро су били сениорски, а 25-оро јуниорски државни репрезентативци.

Чак 34 године је био тренер или селектор репрезентације Југославије, а у том периоду су освојене и 3 олимпијске медаље. Једини је југословенски тренер одликован орденом заслужног тренера СССР-а. Ипак, највећим успехом сматра што су 68-оро веслача које је тренирао високо образовани, од тога су 17-оро универзитетски професори, неки чак у Кини и Јапану.

У емисији ће између осталог говорити: о чувеном тренеру професору Андри Жежељу; стручном усавршавању у Италији, Чехословачкој, Совјетском Савезу, Шведској, Бугарској и Источној Немачкој; како су под његовим руководством Зоран Панчић и Милорад Станулов освојили олимпијске медаље - сребрну у Москви 1980. и бронзану 4 године касније у Лос Анђелесу; о историји Данубиуса, као и песнику Лази Костићу који је у Новом Саду 1872. основао прву Веслачку ватрогасну дружину.

Аутор: Мирослав Нешић.
Радио Београд 1 од 16 до 17 часова.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво