Новости дана

Председник  Србије Александар Вучић потврдио је да је добио позив за наставак разговора са Приштином у Бриселу и да ће се у недељу, 24. јуна срести са Хашимом Тачијем. Он је рекао да Србија нема никакве предуслове за дијалог.

Европска служжба за спољне послове потврдила је да ће шефица европске  дипломатије Федерика Могерини бити домаћин састанка Вучића и Тачија. Наводе да ће висока представница и председници наставити рад на фази дијалога која је посвећена свеобухватној нормализацији и  да ће размотрити постојеће споразуме.

На основу до сада спроведених истражних радњи надлежна тужилаштва у Вршцу и Панчеву утврдила су чињенице које указују и представљају сумњу да је Стефан Цветковић извршио кривично дело лажно пријављивање своје отмице. У заједничком саопштењу  наводи се да ће надлежна тужилаштва против Цветковића предузети законом предвиђене радње, након чега ће донети одлуку о даљем току кривичног поступка. Такође се наводи како утврђени докази и изјаве сведока, укључујући и изјаву самог Цветковића, не потврдјују кључне наводе његове изјаве дате у полицији. Стефан Цветковић ће се данас обратити новинарима, и како је најавио, изнети детаље  свог нестанка.

Посланици у македонском парламенту изгласали су, по скраћеном поступку, Закон о потврђивању споразума између Атине и Скопља о новом имену Македоније . Након гласања, посланици ВМРО-ДПМНЕ лупали  су по скупштинским клупама и добацивали "Издајници, продали сте државу". Они су напустили седницу и оценили да је споразум са Грчком противуставан и да, како су навели,   "капитулантска влада" Македоније  гура посланике да учествују у геноциду над правном државом.

Представнике Асоцијације малинара Србије примиће данас ресорни министар Бранислав Недимовић на хитан разговор око решавања проблема откупа и ниске цене малина. Председник Асоцијације малинара  Добривоје Радовић каже да је министар Недимовић разговарао са власницима хладњача и обећао произвођачима да ће они морати да врате цене на 125 до 135 динара, колико су нудили пре месец дана. Произвођачи малине траже од државе да разбије, како је Радовић рекао, монополско договарање откупљивача о откупним ценама малина.

Фудбалери Црвене звезде поход на Лигу шампиона крећу против летонског Спартакса у првом колу квалификација, одлучено је жребом у Ниону. Први меч на програму је 10. јула у Летонији, а реванш је седам дана касније.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво