Романо Тхем

Матео Салвини, министар унутрашњих послова Италије најавио попис Рома у посебан регистар. Тим поводом гошћа Света Рома је Сашка Јовановић Фетахи председница италијанске невладине организације Ромни Онлус из Рима.

Извршна директорка Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге Грете Фаремо потврдила да ће УНОПС наставити да пружа подршку социјалној укључености Рома и Ромкиња у Србији.

После краће болести у Београду је данас преминуо Славко Јовановић, председник Извршног одбора Националног савета ромске националне мањине.

Чувена група Џипси Кингс наступиће 12. августа на завршној вечери овогодишњег „Нишвил џез фестивала" када ће им бити уручена највећа фестивалска награда Гран-при - статуета Шабана Бајрамовића.

Емисију воде Гордана Нешовић и Лутвија Антић.

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво