Читај ми!

Хелен Келер

Хелен Келер није могла ни да види ни да чује, а ипак је написала 12 књига, од којих је најпознатија њена аутобиографија "Мој живот". Постала је и борац за права особа с инвалидитетом, а као светски познат мотивациони говорник обишла је четрдесетак земаља, међу којима и Југославију 1931. године.

Савладала је ручну абецеду и Брајево писмо, научила је да говори, била је прва слепо-глувонема особа која је стекла академско образовање и докторат; знала је немачки, француски и латински; залагала се за расну и полну једнакост и грађанска права, за пацифизам, права радника и сифражеткиња; возила је тандем-бицикл, играла шах и пасијанс, ишла на једрење, пливала, гајила псе, ишла у позориште и музеје, дружила се с многим уметницима и увек је била насмејана.

У "Госте из прошлости" стиже нам Хелен Келер, по речима писца Марка Твена - после Наполеона, најинтересантнија појава у историји 19. века.

Аутор и уредник емисије - Мирјана Блажић.

Гости из прошлости Гости из прошлости

Autor:
Стална екипа емисије: драмски уметник Милан Милосављевић, музички уредник Радмила Дујаковић, организатор Милена Борчанин и уредник Мирјана Блажић.

"Гости из прошлости" - мале приче о великим људима и vice versa. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво