Ухвати дан

06:30 Догодило се на данашњи дан, 07:00 Вести, 07:05 Добро јутро децо, 08:00 Вести, 08:05 Српски на српском, 08:15 Гост јутра 08:50 Каменчићи у ципели

Из садржаја емисије издвајамо:

Почела је жетва најранијих сорти пшенице, а ратари већ праве планове за продају хлебног зрна. О томе какав принос и зараду очекују више детаља чућемо од колеге Ивана Јовановића.

После Шапца, хуманитарна организација Каритас је и у Богатићу отворила Дневни боравак за особе са менталним и интелектуалним потешкоћама,  којим су обједињене три услуге социјалне заштите. Пројекат Каритаса подржала је Европска унија. Јавља Тања Димитрић Мијаиловић.

Аеродром Зрењанин, иако  највећи у „Ц" класи на Балкану за пријем авиона до 7 тона носивости, није довољно искоришћен. Да би привукли привреднике директор и заљубљеници у летење, промовишу његове могућности. О аеродрому слушамо у причи Милета Новаковића.

Поред ћилима, занат по којем је пиротски крај био познат је грнчарство. Некада је у граду и у већини села било много врсних мајстора тог заната, а сада се могу набројати на прсте. Поред повремених радионица један од покушаја да се сачува традиција је Сајам грнчарије који је одржан у селу Пољска Ржана, надомак Пирота. Тамо је била Силвана Тошић.

Јубиларни педесети фестивал "Калемегдански сутони" почиње у четвртак на Светски дан музике и до 9- ог јула представиће богат уметнички програм на платоу Војног музеја и у Уметничком павиљону "Цвијета Зузорић" на Калемегдану, као и у галерији Удружења ликовних уметника Србије у Кнез Михаиловој улици.  О програму фестивала - Тања Живковић.

Са вама - Марко Милојевић. 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво