Недељом за село

После града који се сручио на поља и воћњаке у Западној, Централној и Североисточној Србији поново се показало да у нашој земљи још није заживело осигурање од елементраних непогода. Пољопривредници који су се одлучили да тако уложе новац са друге стране кажу да се ради о релативно јефтином и брзом начину за накнаду штете.

Ратари приводе крају скидање јечма, а највећи број комбајна тренутно је у њивама засејаним уљаном репицом. Почела је и жетва најранијих сорти пшенице. Иако је суша знатно скратила вегетацију те житарице, приноси су по проценама стручњака далеко изнад очекивања.

У Београду је одржан први састанак Националног савета за малину. Квалитет садног материјала, избор подручја за плантаже и анализа трошкова производње само су неки од изазова којима ће се заједно бавити одгајивачи и откупљивачи тог воћа уз помоћ стручњака и представника министарстава пољопривреде и трговине.

Уз остале теме из области пољопривреде у емисији вас чека и традиционална народна музика из свих делова Србије.

Уредник и водитељ Иван Јовановић.

Радио Београд 1, недеља 8.05

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво