Недељом за село

Почетак бербе малина у Србији и ове године у знаку је незадовољства произвођача због откупне цене тог воћа. Влада Србије формирала је Радну групу за израду стратешког документа за унапређење производње и тржишта малина.

Род пшенице ове године биће већи него лане, а жетва би требало да почне за двадесетк дана.  Ратари се надају да ће до жетве цена хлебног зрна порасти, с обзиром на сушу у  житородним деловима света.

У нашој земљи осигурава се само 10 одсто обрадивих површина, што је далеко испод европског просека. У Министарству пољопривреде истичу да произвођачи могу да остваре субвенције за све полисе и то не  само од државе, него и од Покрајине и локалне самоуправе.

Повртар Војкан Станковић из Доњег Међурова код Ниша тврди да је производња поврћа у заштићеном простору све мање исплатива. Трошкови производње, каже, расту, а цене раног поврћа сваке године су све ниже.

Били смо у Сићеву где смо упознали породицу Тодоровић која живи од виноградарства и винарства. Један чокот, једна боца вина, то је рецепт кога се држи Слободан Тодоровић.

Уредник и водитељ Даворка Тешић. 

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се