Новинарење

Институционална драма у Италији је на свим насловним странама европских новина. Италијански председник Серђо Матарела ни по коју цену није хтео да пристане на избор министра економије, Паола Савоне, кога су предложили крајње десничарска Лига и Покрет пет звездица, јер би то за њега био почетак изласка Италије из Еврозоне.

Италијански левичарски лист Republica на насловној страни преноси изјаве лидера победничке десничарске и антиимигрантске коалиције, Луиђија ди Маје и Матеа Салвинија: Пристаните на наш услов или крећемо на Рим, а председник је изричит: Не дам глас ономе ко се противи Евру!

У наставку емисије:

Шпански финансијски лист Експансион бави се пензијама, односно инвестицијама на амерички начин, па доноси текст о томе како се улагање у пензионе фондове исплати после пет деценија, и то под насловом Најбољи пензиони план у последњој деценији прати савете америчког мултимилионера, дилера инвестиционим фондовима, Ворена Бафета.
Онлајн магазин Криптоњуз пише да је најновији хоби власника криптовалута да "тролују" Ворена Бафета, који се противи дигиталном новцу, и који је биткоин назвао "отровом за пацове на квадрат".

Независни глобални медијски магазин Проџект Синдикејт пише да је невероватна волатилност Биткоина, али и других криптовалута велика претња по међународни финансијски систем, као и светски политички поредак.

Гост емисије је: Владимир Радуновић, стручњак за сајбер-безбедност и директор ДиплоФондације.

Аутор: Татјана Гајовић 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво