Новости дана

Централном прославом у подне, испред Народне скупштине, полиција је прославила свој дан. Обележавање Дана полиције и Министарства унутрашњих послова почело је свечаним дефилеом чете коњаника полицијске бригаде и полицијских оркестара Србије, Мађарске и Пољске кроз Kнез Михајлову улицу.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да су припадници МУП-а ти који штите нашу слободу, спокој, мир и безбедност и омогућавају напредак, штите закон и грађане без обзира на пол, верску и другу припадност, нашу децу и будућност, а не власт или управу.
Вучић је рекао да ће учинити све да полиција добије признање какво заслужује и да добије ту подршку и кроз веће плате.

Kосовске власти престале су са незаконитим радовима на путу у заштићеној зони манастира Високи Дечани. Епархија рашко-призренска је на Твитеру саопштила да су радови блокирани захваљујући низу међународних иницијатива. "Надамо се да ће косовске власти убудуће поштовати своје законодавство и међународне обавезе", наводи се у саопштењу. ОЕБС је поздравио одлуку о заустављању радова и потврдио да је тешка машинерија уклоњена из заштићене зоне.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је, гостујући на Радио Београду, да Србија не сме никада да одустане од Бриселског споразума. Приштинска страна је тај споразум потписала јер нису хтели да испадну негативци, већ су хтели да Срби испадну зли јер неће да потпишу, рекао је министар полиције. "У првом тренутку су знали да неће да испуне. Сада је лопта на терену Европе", истакао је Стефановић.

Лидер Северне Kореје Kим Џонг Ун изјавио је на изненадном састанку са председником Јужне Kореје Мун Џае Ином да чврсто жели да самит са Сједињеним Државама, планиран за 12-ти јун у Сингапуру, буде одржан. То је био други међукорејски самит у последња два месеца, а Мунов кабинет је објавио да су се двојица лидера састала ради размене мишљења како би се омогућио Kимов сусрет са америчким председником Доналдом Трампом.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Марица Сердар

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи