Новости дана

Завршне припреме за централну церемонију Дана Министарства унутрашњих послова, која ће бити одржана сутра у 12 часова, на платоу испред Дома Народне скупштине, су у току, а полицијски службеници и учесници свечаности приводе крају финална увежбавања.

Помоћник команданта жандармерије Драган Васиљевић позвао је грађане да дођу и заједно са припадницима Министарства унутрашњих послова прославе Дан МУП-а. "На платоу испред Народне скупштине у 12 сати почиње централна манифестација, а пре тога у Пионирском парку грађани ће моћи да присуствују тактичко-техничком збору у коме ћемо представити све организационе јединице Министарства унутрашњих послова", рекао је Васиљевић. У склопу обележавања Дана Министарства унутрашњих послова у 9 и 30 у Kнез Михаиловој улици биће одржан традиционални свечани дефиле чете коњаника Полицијске бригаде и полицијских оркестара Србије, Мађарске и Пољске.

Министар одбране Александар Вулин отворио је нову операциону салу на Одељењу за хирургију Војне болнице у Нишу. Ово је друга опреациона сала опремљена најсавременијом опремом коју добија Војна болница у овој години. У оквиру велике реконструкције ове војноздравствене установе, која је уследила после педест година, министар Вулин је најавио и нова значајна улагања.

Излазне анкете са референдума у Ирској показују да је 69 одсто грађана гласало ЗА либерализацију једног од најоштријих закона у свету о абортусу. Премијер те земље Лео Варадкар, који је подржао реформе, преко Твитера је поручио да Ирска пише нову страницу историје и нагласио да је то потврда демократије на делу.

Неколико сати након што је на снагу ступила општа уредба Европске уније о заштити података, поднете су жалбе против компанија Фејсбук, Гугл, Инстаграм и Вотс ап. Те компаније су оптужене да своје кориснике приморавају да пристану на одређене огласе како би користили њихове услуге, преноси Би-Би-Си.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво