Новинарење

Италија је после више од два месеца преговора о влади добила мандатара. Мање познати професор права из Фиренце Ђузепе Конте предводиће коалицију антиимигрантске “Лиге” и евроскептичног Покрета "Пет звездица". Ко је будући премијер Италије и зашто у Бриселу страхују да би управо нова италијанска влада могла да уздрма Европску унију? Из Рима јавља наш стални дописник Маринела Ражнатовић.

Док се висока политика разматра у Риму, у Катанији се одржава Трећи форум Јадранско јонске стратегије. Колика је важност стратегије за Србију и која је њена улога, имајући у виду да наша земља не излази на море? Форум прати новинар Радија "С" Сандра Пекић.

У средишту пажње светских медија и Северна Кореја. Очекује се уништавање полигона на којем је Пјонгјанг изводио нуклеарне пробе. Први пут страни новинари имају приступ уништавање полигона. Колико је то значајно за Пјонгјанг? Да ли је то довољно за одржавање састанка севернокорејског лидера Ким Џонг Уна и америчког председника Доналда Трампа, који је заказан за 12. јун у Сингапуру? Гошћа емисије је Ивона Лађевац из Института за међународну политику и привреду.

"Новинарење" припрема и води Невена Костадиновић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво