Новости дана

Кинески председник Си Ђинпинг одговорио је на писмо председника Србије Александра Вучића, који је тражио блиску сарадњу са Народном Републиком Кином у свим областима од обостраног значаја. У писму председника Сија се наводи да је кинеска страна спремна да са српском страном разговара о продубљивању размене и сарадње у области војне индустрије и трговине, као и сарадње у другим областима. Кинески председник истиче како веома цени то што председник Србије поклања велику пажњу развоју односа са Кином и активно се залаже за унапређење практичне сарадње двеју земаља.

Заједнички циљ Србије и Македоније чланство у Европској унији, сагласни председница Скупштине Србије Маја Гојковић и председник македонског Собрања Талат Џафери.  

У Београду се одржава 12. Конференција начелника генералштабова балканских земаља.

"Врање - прва локација Комисије за утврђивање последица бомбардовања, изјавио председник те комисије Дарко Лакетић.

Арапи заинтересовани да граде нове луке у Србији, изјавила министарка Михајловић.

После Кинотеке, вечерас и на РТС-у филм о Дијани Будисављевић, која је спасила више од 7 и по хиљада српске деце из Јасеновца.

У југозападној Србији данас је, по подацима РХМЗ, на снази црвени метео аларм, који значи да је време "врло опасно", те да интензитет временских појава може изазвати материјалну штету и бити претња по безбедност људи и животиња.

Уредник и водитељ: Наташа Ракетић

Уредник вести: Небојша Николић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи