Романо Тхем

Преносимо део текста новинарке ромског порекла Емилије Данчеве, која изражава сумњу у европске институције због нереаговања на антициганизам у Бугарској.

На захтев Владе Републике Индије, у Београду је основан први индо-ромски културни центар који ће, како се очекује, побољшати положај Рома, допринети развоју ромског језика и промоцији ромске културе. Гост у нашој емисији је Златомир Јовановић генерални секретар центра.

Најваљујемо РТС-ову премијеру документарца Дијанина деца који говори о Дијани Обексер Будисављевић - жени која је из Јасеновца  спасла више од 7.500 хиљада деце.

У још једном филму "Порајмос 101" који потписује познати режисер Лордан Зафрановић, играће и наша глумица Милена Дравић. Филм се бави судбинама мађарске Јеврејке Жуже, ромског виолинисте Паганинија и немачког официра Јозефа на почетку Другог светског рата у Сомбору, а потом у Аушвицу.

Емисију воде Лутвија Антић и Бранко Ђурић.

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво