Романо Тхем

Двадесетосмогодишњи Ром убијен у бугарском граду Шумен. За убиство оптужен бугарски националиста који је данима пре напада на припаднике ромске заједнице, слао претеће поруке и ширио мржњу на друштвеним мрежама.

У данашњој емисији говоримо о новом буџету ЕУ који је недавно представљен. Шта могу очекивати Роми у Србији чија се друштвена инклузија у великој мери финансира новцем из овог буџета? Гост Света Рома је Мирјана Максимовић из Делегације ЕУ у Србији.

У неким деловима Мађарске, чак 80 % деце, која се одузимају од родитеља, су ромског порекла, без обзира на то што Роми чине само 20 % популације у овој држави. Ово су неки од резултата истраживања Европског центра за права Рома.

У данашњој емисији одговарамо на питање који будући средњошколци имају право на додатне бодове приликом уписа у неку од средњих школа у Србији.

Емисију воде Лутвија Антић и Бранко Ђурић.

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара