Новости дана

У борби за финале мастерса у Риму Новак Ђоковић игра са Шпанцем Рафаелом Надалом. Биће то њихов 51-ви сусрет, први после више од годину дана. Меч почиње око 15 часова.

Министар заштите животне средине Горан Триван изјавио је да је при његовом министарству пре неколико месеци формирано Kоординационо тело састављено од експерата, које би требало да истражи последице НАТО бомбардовања по животну средину. Триван је, гостујући у Дневнику ЕР-ТЕ-ЕС-а, рекао да ће то тело ангажовати све оно што је капацитет Србије када је у питању истрага последица бомбардовања и истакао да ће се бавити експертским питањима, а да комисија коју формира Скупштина Србије има друге аспекте.

Македонски премијер Зоран Заев сазвао је у Скопљу састанак са шефовима посланичких група, на који је, како је најављено, позван и председник Ђорђе Иванов, да би их обвестио о детаљима разговора са грчким колегом, Алексисом Ципрасом, у Софији, о могућностима решења вишедеценијског спора око имена Македоније, које би било прихватљиво за обе стране.

У Лондону венчање принца Харија и Меган Маркл, који су добили титуле војводе и војвоткиње од Сасекса.

Петнаеста Ноћ музеја почиње у 17 сати и траје до један сат иза поноћи. Одржаће се у 47 градова и места Србије, на више од 60 локација у Београду, са више од 500 различитих садржаја.
У години у којој Телевизија Србије и Радио Београд 2 обележавају 60 година постојања и активног културног деловања на овим просторима посредством телевизијске слике и радијске речи, РТС је за посетиоце овогодишње Ноћи музеја припремио разноврстан и занимљив програм.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи