Доживети стоту

У београдском Центру „Сава“ је почео Десети међународни конгрес Геронтолошког друштва Србије „Старење и људска прва“. Око 200 стручњака из области геронтологије, социјалне политике и геријатрије из 10 земаља света указаће на проблеме с којима се суочава старија популација, али и на могућа решења и препоруке за њен бољи економски и социјални положај. То ће бити и централна тема данашње емисије.

Kонгрес геронтолога се одржава у години јубилеја - 45 година од оснивања Геронтолошког друштва Србије и пет и по деценија од отварања Одељења за геријатрију KБЦ „Звездара" у Београду. Повереници за заштиту равноправности Бранкици Јанковић, на овом скупу је додељена специјална награда „Петар Манојловић" за велики допринос у борби за очување и унапређење положаја старије популације.  

Минуте за здравље посветићемо болестима срца и крвних судова. Указаћемо на узроке који доводе до инфаркта миокарда и на подизање свести о одговорном понашању према свом здрављу. О опоравку после срчаног удара сазнаћемо више од проф. др Бранка Белеслина из Kлинике за кардиологију Kлиничког центра Србије.  

Рубрику за културу издвојили смо за први роман Регине Шер „Боровица", а у историјској радио-читанци ћемо подсетити на српског лекара и великог ботаничара, академика Јосифа Панчића. 

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић

.Радио Београд Један, 9:05

Насловна слика - Учесници Kонгреса Геронтолошког друштва Србије  

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво