Таласање - Шетња

Међу овогодишњим добитницима награда Европске уније за очување културног наслеђа, у категорији истраживање, нашао се и пројекат Истраживање и каталогизација Државне уметничке колекције, проф. Јелене Тодоровић и Биљане Црвенковић. Државна уметничка колекција Дворског комплекса, која је већи део своје историје била доступна само високим државним званичницима и страним државницима, сада је постала доступна европској публици. Гошћа “Шетње” је једна до награђених, проф. Јелена Тодоровић.

"Маглич фест" је отворио сезону витешких фестивала који се неколико година уназад одржавају широм Србије. Туристичка организација Краљева је од прошле године, када је фестивал први пут одржан, оживела тврђаву Маглич, и окупила витезове из читаве Србије и ансамбле који свирају рану музику. Средњевековни дух привукао је више стотина посетилаца у долину Ибра, која је ових дана била више "долина багрема". Део атмосфере Маглич феста пеносимо у репортажи Светлане Младеновић.

Аутор и водитељ: Тања Зељковић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Таласање Таласање

Аутор:
разни аутори

Животне теме, атрактивни гости, добро расположење, анализа актуелних дешавања, вести из земље и света, најбољи водитељи и музика. [ детаљније ]