Новости дана

У Софији се одржава Самит лидера Европске уније и Западног Балкана на којем учествује председник Србије Александар Вучић. Самит је прилика да и Европска унија и регион потврде да европска перспектива остаје геостратешки избор Западног Балкана. Председник Србије имао је низ билатералних сусрета на маргинама самита. Председник Европског парламента Антонио Тајани рекао је у разговору са Александром Вучићем да да је могуће постићи договор о приступању Србије Европској Унији до 2025-те године.

Скупштина Србије наставља расправу о образовању комисије за истрагу последица НАТО бомбардовања Србије 1999-те године по здравље људи и животну средину. Главни задатак те комисије је да утврди узрочно-последичну везу између бомбардовања и великог броја различитих тешких обољења која се јављају код грађана, те велик пораст малигних болести.

Гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић изјавила је да се од почетка године остварују повољна фискална и привредна кретања, укључујући раст бруто домаћег производа од 4,5 одсто у првом тромесечју уз буџетски суфицит, стабилан прилив страних инвестиција и даљи раст извоза.  Јоргованка Табаковић је додала да је и инфлација од почетка године значајно успорила.

Српска православна црква и верници славе празник Христовог Вазнесења - Спасовдан. Београд слави Спасовдан као своју славу од када је деспот Стефан Лазаревић 1403-ће године граду дао статус српске престонице, у част обнове и напретка. Након литургије, централним градским улицама прошла је спасовданска литија, а по подне ће у Старом двору бити одржан свечани пријем.

Новак Ђоковић у осмини финала Мастерса у Риму игра против Шпанца Алберта Рамос-Вињоласа. Меч почиње око 19 и 30 уз пренос на другом програму наше телевизије.

Уредник емисије - Наташа Ракетић

Уредник вести - Небојша Николић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се