Моја књига

Предраг Петровић, књижевни критичар, ванредни професор на Катедри за српску књижевност са јужнословенским књижевностима Филолошког факултета у Београду, говори о свом првом сусрету са романом ''Покошено поље'' Бранимира Ћосића, који се догодио у детињству, као и о каснијим читањима овог дела. Захваљујући интензивном доживљају овог дела, који се понављао и продубљивао у сваком новом читању, ''Покошено поље'' је постало књига која је на битан начин одредила духовни развој нашег саговорника.

Бранимир Ћосић (1903-1934) био је књижевник и новинар листа ''Правда''. Његова прерана смрт од туберкулозе лишила је нашу књижевност потенцијала чији се крајњи домет може само наслутити. Бранимир ћосић у својим делима обрађује проблеме младе генерације после I светског рата, којој је и сам припадао, проблеме њиховог унутрашњег живота, морала и савести. Његов најзначајније дело је роман ''Покошено поље'' у коме даје друштвену слику Београда и Србије за време I светског рата и непосредно после њега, са критичким ставом према савременим збивањима.

Наш саговорник говори о томе зашто воли овo данас помало заборављено дело Бранимира Ћосића, и зашто мисли да роман ''Покошено поље'' има вредност која га препоручује читалачкој пажњи..

Аутор и водитељ емисије: Војислав Карановић.

Моја књига

Autor:
Војислав Карановић

Емисија о књигама и читању, о књижевности, уметности и стваралаштву. Гости су људи различитих интересовања, различитих занимања и професија. Сваки саговорник издваја књигу коју воли, ону која му је посебно значајна и за коју може да каже: ово је моја књига. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво