Недељом за село

Заостале субвенције за тов јунади произвођачи би требало да добију у јуну, а затим се исплатама могу надати и узгајивачи свиња. Директор Управе за аграрна плаћања Жарко Радат поручио је онима који још чекају подстицаје да новца за те намене има и да ће сви захтеви бити обрађени у најкраћем могућем року. Радат је навео и да је у току обрада  захтева за средства ИПАРД-а за набавку трактора и механизације, а ускоро би требало да почне и нулта контрола. За тракторе је поднето више захтева него што има новца па ће бити неопходно рангирање.

Министарство пољопривреде изменило је Правилник о подстицајима у сточарству којим је било предвиђено да се повећава број стоке за коју могу да се остваре субвенције. Изменама Правилника, изузетно за ову годину, сточари могу да остваре право на подстицаје као и до сада.

У емисији ћемо вам представити Горана Васића из села Белоиње код Сврљига који се бави овчарством, али и сеоским туризмом. Гостима нуди  домаћу храну, укључујући и незаобилазни белмуж.

Чућете и шта Србија може да научи од Словеније када је реч о производима са вишим квалитетом.

Уредник и водитељ Даворка Тешић.

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво