Недељом за село

Лепо време убрзало је зрење воћа. У шабачком крају беру се јагоде у пластеницима, а ускоро ће и на отвореном. Произвођачи су за сада задовољни и квалитетом и ценом.

Стручњаци процењују да би ова година за воћаре требало да буде једна од берићетнијих, без обзира на штете на коштичавом воћу због ниских температура у фебруару.

У Србији и даље веома мали број пољопривредника осигурава производњу, мада држава субвенционише сваку полису са 40 одсто. Осигуравајуће куће, поред основног осигурања, нуде и посебно осигурање плодова стоног воћа од губитка количине и квалитета. 

Производња сира и кајмака много је исплативија од продаје млека. Зато Мирослав Ђеровић  из Горње Горевнице код Чачка не одустаје од те производње која му је од почетка у легалним токовима.

У емисији ћемо говорити и о томе шта ће све ове године моћи да се види на Пољопривредном сајму у Новом Саду, који ће се одржати од 15. до 21. маја.

Уредник и водитељ Даворка Тешић.

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара