Новости дана

Министар спољних послова Ивица Дачић, поводом медијских навода да ће Француска упутити протест земљама које повуку признање лажне државе Косово, изјавио је да Србија остаје при својој политици, а да сви који се с тим не слажу, морају одлучити да ли су нам пријатељи и партнери или ће радити против Србије. Он је подсетио да се Србија годинама уназад сусреће с проблемом признавања једнострано проглашене независности Косова, али да Влада наставља са политиком која подразумева договор и компромис, али и неодустајање од државних и националних интереса.

"Србија и Европска инвестициона банка спроводе пројекте вредне милијаду евра, а укупна вредност пројеката које је та институција подржала у последњих 10 година износи чак 7 милијарди евра ", изјавила је премијерка Ана Брнабић после састанка са председником Европске инвестиционе банке Вернером Хојером. Брнабић и Хојер су се сложили да сарадња Владе и те својеврсне банке Европске уније говори о важности процеса евроинтеграција за Србију. Премијерка је најавила да ће уз помоћ кредита Европске инвестиционе банке у јуну почети реконструкција Клиничког центра Србије у Београду, што је само један од бројних аранжмана уговорених са том финансијском институцијом.

У Србији сутра почиње мерење просечне брзине вожње на свим деоницама ауто-путева, а саобраћајна полиција кажњаваће све који макар и за један километар прекораче дозвољених 120 километара на час. Камере Јавног предузећа "Путеви Србије" инсталиране су на свим за то предвиђеним местима, а брзина ће се мерити на основу времена проласка од једне до друге наплатне рампе.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ирена Јеловац
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво