Којекуда

Пожега - Златиборски округ – запад Србије, смештена у плодној и пространој котлини између река Скрапеж, Моравице и Ђетиње, које чине Западну Мораву. Окружују је планине Маљен, Каблар, Овчар, Благаја и Трешњевица. Број становника око 26. 000.

Слушаћете причу о граду и људима који овде живе. О пожешкој шљиви и јабуци. О томе какву музику негују и које инструменте највише воле. Али и о градском тргу облика савршеног круга, који је по НИН-овом избору проглашен за најуспешније дело из области архитектуре у 2012. години, тј за најлепши у Србији. Реченица из образложења стручног жирија каже: „Пуну валоризацију трг је добио у свом изузетном свакодневном урбаном пулсирању''.

То свакодневно урбано пулсирање покушавамо да дочарамо у овој причи о граду, културној и музичкој сцени, а најтачније говорећи, кроз причу о животу и људима, коју су за вас забележиле Елизабета Арсеновић и Мирјана Никић.

Којекуда Којекуда

Autor:
Аутори: Елизабета Арсеновић и Мирјана Никић

Емисија Радио Београда 1 која ће вас, баш како јој и назив говори, водити од Келебије до Медвеђе, од Бајине Баште до Неготина - у сеоца и градове, у прошлост и будућност, у стварно и могуће. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво