Моја књига

Вајарка Јована Туцовић говори о томе зашто воли књигу ''Шлем ужаса'' савременог руског аутора Виктора Пељевина. Књига ''Шлем ужаса'' је необично и провокативно дело, у којем је прича о лавиринту, прича о Минотауру, Тезеју и Аријадни, испричана кроз форму четовања на интернету. Овако постављена прича у везу доводи традиционалне митове и савремени животни тренутак.

У овом, али и у осталим делима овог писца преплићу се руски и универзални садржаји, садашње и ванвремено, реално и виртуелно. Виктор Пељевин је аутор склон онеобичавању света о којем говори, као и ироничном преиспитивању окошталих ставова. Утицај постмодернизма, склоност ка хумору, пародији и гротесци, спајање езотеричких традиција и научне фантастике - неке су од одлика његове књижевности.

Јована Туцовић је дипломирала на Факултету ликовних уметности у Београду, на Одсеку за вајарство. Мастер студије завршава у Италији. Имала је две самосталне и више групних изложби.

Наша саговорница прича о томе шта јој је у књизи ''Шлем ужаса'' било најзанимљивије, а говори и о томе шта јој као уметнику значе сусрети са књигама, па и са књигом Виктора Пељевина.

Аутор и водитељ емисије: Војислав Карановић

Моја књига

Autor:
Војислав Карановић

Емисија о књигама и читању, о књижевности, уметности и стваралаштву. Гости су људи различитих интересовања, различитих занимања и професија. Сваки саговорник издваја књигу коју воли, ону која му је посебно значајна и за коју може да каже: ово је моја књига. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара