Новости дана

Навршило се 19 година од погибије наших колега у нападу НАТО-а на зграду РТС-а. У 2 часа и шест минута после поноћи Нато бомбе су на радном месту усмртиле 16-оро наших колега. Био је то први случај да је једна медијска кућа проглашена за легитимни војни циљ. Као и ранијих година, код споменика "Зашто" одата је  пошта  убијеним колегама.

Војска Србије данас обележава свој дан, у знак сећања на дан подизања Другог српског устанка у Такову. Председник Србије Алексанадар Вучић изјавио је да Војска Србије мора да буде снажан одвраћајући фактор за свакога ко би покушао да изврши агресију на нашу земљу. Председник је, на пријему поводом Дана Војске Србије, рекао да држава издваја 600 милиона евра за војску, што је мало у поређењу са војскама великих земаља, и поручио да ће се издвајати и више јер то сада може да се уради због спроведене фискалне стабилизације и суфицита земље.

Светски је дан књиге и ауторских права. Пригодне програме  најавили су Народна библиотека, Библиотека града Београда, Музеј савремене уметности и Музеј историје Југославије. Даном књиге проглашен је датум смрти два великана књижевности Мигела де Сервантеса и Вилијама Шекспира.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Небојша Николић.
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи