Новости дана

Кристијан Стошић, члан АК "Врањски маратонци" и Нора Тркља из Црвене звезде победници су 31. Београдског маратона. Друго и треће место у мушкој конкуренцији освојили су српски маратонци Милош Дајевић и Ненад Милосављевић, а у женској друго место освојила је Кендис Кол из Јужне Африке, а треће Биљана Бурсаћ из Србије. Учествовало рекордних 7.300 тркача из 70 држава. Матеја Матошевић из Хрватске и Дарио Ивановски из Македоније победници полумаратонске трке. Више од 20.000 људи учествовало у Трци задовољства на пет километара.

Ако скупштина у Приштини усвоји платформу у којој се предвиђа да се разговори са Београдом заврше међусобним признавањем  тзв. државе Косово и помиње столица у УН, Београд ће то, како пишу "Новости", третирати као једнострани прекид дијалога и "више неће седати за сто". Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић каже да га потези Приштине не изненађују и додаје да је то питање за посреднике у дијалогу. Ђурић пита и како може да се преговара ако се унапред одреди исход преговора.

Српско народно вијеће и Савез антифашиста и антифашистичких бораца, код Каменог цвета у Јасеновцу, одржавају комеморативни скуп у знак сећања на жртве усташког логора.

Северна Кореја прекида све нуклеарне пробе, а полигони за тестирање нуклеарних бомби биће затворени. Одлуку је донео севернокорејски лидер Ким Џонг Ун. Амерички председник Доналд Трамп на твитеру је написао да су то веома добре вести за Северну Кореју и свет. Из Москве поручују да Сједињене Америчке Државе треба да предузму узвратне мере након што је Северна Кореја обуставила нуклеарна тестирања.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Ирена Јеловац.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи