Недељом за село

Војвођански ратари, који због воде на њивама углавном још нису почели сетву, надају се да је кишни почетак пролећа добар знак да ће година бити плодна. Стручњаци кажу да нема разлога да се жури са сетвом и да треба сачекати да температура земљишта буде најмање 10 степени.

Нашим пољопривредницима на Косову и Метохији потребна је помоћ како би опстали и осигурали егзистенцију за своје породице. Због тога је Министарство пољопривреде формирало радну групу која ће се побринути да пољопривредни произвођачи у Покрајини добију оно што им је најпотребније.

Индијска фирма Тафе купила је ИМТ у коме би већ од следеће године требало да почне производња трактора. Министар пољопривреде Бранислав Недимовић каже да ће за почетак бити запослено око 800 радника, а годишње ће се производити 5 хиљада трактора.

У Расинском округу некада се производило скоро 50 милиона садница, а данас између 10 и 12 милиона. О проблемима који прате ту производњу разговарали смо са Милорадом Пантићем, власником расадника у Милутовцу код Трстеника.

У емисији ћемо вам представити и млади пар Светлану Цивић и Немању Здравковића који, после завршетка студија, у селу Велики Шиљеговац унапређују породични расадник. Тамо су пронашли мир и задовољство.

Уредник и водитељ Даворка Тешић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво