Српски на српском

"Самостални синдикат трговине Србије још прошле године је упутио Влади и Народној скупштини Републике Србије иницијативу да свим запосленима у трговини недеља буде нерадни дан. Синдикат ће тражити да у Закону о раду децидно пише да су недеља и државни празници нерадни дани за трговце, јер тај посао није од јавног значаја и не захтева да се ради без прекида. "Слажем се са синдикалцима, али децидно тражим и да се недељом и празником женама забрани кување, пеглање, прање, кречење, мешење, прање судова и нарочито одлазак на пијац, али ово последње ће ваљда тај закон да уреди. Децидно тврдим да сви ови такозвани женски послови такође нису од јавног значаја и не захтевају да се раде без прекида, такорећи доживотно!

Ама, људи, пустите граматику, гледајте од чега се живи! Ја не одустајем од свог захтева, придружујем се трговцима и децидирано тражим слободне недеље и празнике за жене које ринтају, вуку кесе и торбе с пијаце и из самопослуге, празне усисиваче и пуне трпезе сваког божјег дана. Па могу ваљда и оне мало да се одморе, бар кад су црвена слова у календару!

Женама недељом и празницима изгледа само бог може да помогне! Онима које нису вернице то и није бог зна каква утеха, а онима које јесу добро дођу црвена слова у верским календарима. Њих, богами, морају да поштују, па цео боговетни дан могу да пландују.

Драмска уметница: Јадранка Селец

Уредник и водитељ: Мирјана Блажић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи