Недељом за село

Пролећна сетва требало би да почне следеће недеље, када се њиве мало просуше. На северу Бачке, према проценама, површине под кукурузом биће мање јер је јесенас, због суше, посејано више пшенице, јечма и уљане репице.

Министарство пољопривреде расписало је јавни позив за подношење захтева за ИПАРД подстицаје за прераду и маркетинг пољопривредних производа и производа рибарства. Реч је о инвестицијама у физичку имовину, односно набавку нове опреме и механизације. Конкурс је отворен до 28. маја, а на њега могу да се јаве предузећа која се баве прерадом воћа, поврћа, меса и млека.

У Србији се и ове године спроводи вакцинација против класичне свињске куге. Стручњаци кажу да још нису створени услови да се престане са вакцинацијом која се спроводи на великим фармама, али не и у малим газдинствима. Управо та газдинства представљају потенцијални  ризик за ширење болести.

У Управи за ветерину предузимају све мере како афричка куга свиња, која се шири Европом, не би стигла и у нашу земљу. Реч је о опасној заразној болести за коју нема вакцине.

Уредник и водитељ Даворка Тешић.

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара