У средишту пажње

У средишту пажње 128. заседање Европског одбора региона. Представници локалних и регионалних власти држава чланица Европске уније поздравили су појачано ангажовање Европске комисије у региону Западног Балкана. У препорукама одбора наводи се да резултат политике проширења мора да буде јача и стабилнија Европска унија.

Шта су закључци овогодшњег заседања Европског одбора региона? Зашто је реформа локалне администрације кључна за европске интеграције региона Западног Балкана? Који су добри примери из нашег суседства? Како се конкурише и како се користе европски фондови?

Гост у студију је председница економског форума Европског покрета у Србији Гордана Лазаревић. За наш радио говоре и председник Европског одбора региона Франк Шојсбергер, представник Заједничког саветодавног одбора Валтер Флего, градоначелник Пирана Питер Босман, градоначелник Ријеке Војко Оберснел, члан радне групе за Западни Балкан Никола Доброславић, градоначелиница Трбовља Јасна Габрич, члан председништва одбора региона и начелник општине Видовец Бруно Хранић.

Емисију уређује и води Невена Костадиновић.

 

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара